d8b4ba40c75923c5ed1293e687bcc5c3

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Колко месеца,зими,парламентни и правителства трябва да се сменят,за да се обърне необходимото внимание ,да се прояви милост и съпричастие за около 400 семейства,загубили жилища,покъщина,ток,вода и здраве след унищожителни порои ,вина за които има обрулената ни държава!?

Стотици хора,фирми,общини от България и чужбина откликнаха на призивите на помощ ,направиха дарения с продукти,уреди,дрехи и средства за сполетелите тези хора нещастия.Всички,които направихме дарения се считаме излъгани,защото повече от два месеца държавата и Карловската община си прехвърлят топката,кой,кога и как да разпредели повече от милион лева,постъпили от дарения.

А тези семейства се нуждаеха от помощ още в първите дни на нещастието!Какво ,като им подхвърлиха по малко от 400 лева,които ,оказва се ,че трябва да дадат ,за да им доставят дърва,затрупали дворовете и улиците наоколо.

Нищо не може да извини държавното безхаберие на тези,които се снимаха с вратовръзки и лопати за час,а сега  похапват евтини пържоли и кюфтета,умувайки дали да има или да няма редовно правителство.

В същото време и сега има правителство,назначено от президента.И ако гълъбите,враните и врабчетата в него искат да бъдат запомнени освен с ежедневните скандали,които раждат,още тази седмица вкупом да отидат в пострадалите села,да се срещнат с хората и да им дадат това,което други вече са дарили!

За целта не е нужен нито Шенген,нито Еврозона,нито Евроатлантизъм ,а елементарна човещина,която всяка друга държава би проявила до сега!

Съгласен съм-Няма такава държава!

Красимир Косев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *