IMG_20210509_132652_115 (1)

Нов старт на проект „Линукс“

В началото на месец май, бе даден старт на компютърно обучение по проект „Линукс“ в градовете Средец и Камено. Това е инициатива на Сдружение „Верният настойник“, която е продължение на реализираният през 2015 година българо-швейцарски проект.
В двете населени места бяха пригодени зали, оборудвани с настолни компютри за нуждите на обучението. Те са разположени на безопасно разстояние един от друг, за да бъде осигурена социална дистанция на обучаващите се, съобразно епидемиологичната обстановка.
IMG_20210509_120058_273 (1)Компютрите са предоставени благодарение на българската общност в град Бон и швейцарската партньорска организация. В това обучение участват хора от всички възрастови групи, като по този начин се дава възможност на всеки да придобие необходимите знания и умения в областта на технологиите.
Компютърното обучение е напълно безплатно и се провежда по групи, като е съобразено изцяло с индивидуалните нужди и потребности на обучаващите се.
Участниците ще се научат как да работят с безплатната операционна система “Линукс”, като след завършване на обучението, ще получат сертификати, удостоверяващи придобитите от тях умения.
Желанието на Сдружение „Верният настойник“ е проектът „Линукс“ да бъде популяризиран и в други населени места на страната.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *