New Imagetfewewtwetfrw

Ново читалище в Несебър- „Месемврия 2015“

ооеуоуоиеуНа 21 февруари 2016 г. в бившия ирландски клуб „Червената арфа“ на ул.Христо Ботев “ № 10  бе представено пред обществеността на Несебър новоучреденото Народно читалище „Месемврия 2015“. На скромен коктейл в келтското заведение, председателят на сдружението Георги Шишманидов представи целите и задачите на читалището. Кратка музикална програма изнесоха музикантите от бургаската група D’ Family и The band without name от Несебър.

Сред присъстващите освен членове и приятели  от Несебър, присъстваха и гости от Свети Влас, Равда, Поморие, Бургас, а също така и заселници от Великобритания, Канада и Русия, установили се в нашия град. Впечатляващо е, че както учредители, така и на представянето присъстваха младежи и девойки на възраст 18-25 г., което е залог за приемственост във всяко едно сдружение.

Второто в историята на Несебър читалище е създадено през ноември 2015 г. от над 180 (сто и осемдесет) съмишленици. Регистрирано е в Министерството на културата под номер 3611.

dheeryeryОсновна цел на „Месемврия 2015“ е да допълва събития и мероприятия в културната програма на града, да възпитава и подкрепя и стимулира  любов към изкуството. Желанието на читалището е да си сътрудничи с утвърдените вече читалища и други неправителствени  организации. Вече има добър пример за подобно сътрудничество със „Солени ветрове“ – бургаското сдружение на поети с китара, съорганизатор на едноименния фестивал в областния център.

Новото читалище има  изградена макар и скромна засега библиотека , 100% от която  са дарения. Да дари книга може всеки желаещ. Предвижда се и създаване на школи по приложни изкуства, танци, иконопис, керамика,  църковен хор и др.

За идеи и предложения публикуваме

електронна поща: mesemvria2015@abv.bg

Facebook: Читалище “ Месемврия – 2015″

Всички бъдещи  мероприятия ще бъдат обявявяни там. (във Фейсбук),както и в сайта „Несебър нюз“.

Да пожелаем на новото читалище успешна и полезна дейност извън традиционните читалищни рамки и много приятели !

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *