1244_20170411

Над 50 са вече участниците в конкурса за хумор и сатира в Кубрат

Светът е оцелял, защото се е смял

Резултатите ще бъдат обявени на 10 май

50 автори от цялата страна са изпратили до 18 март творби за участие в дванадесетото издание на Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат. До крайния срок – 2 април, се очаква броят на участниците да нарасне значително. Очаква се, по традиция, да има участници и от Турция.
Сред изпратилите материали досега се открояват имената на Петър Краевски от Пловдив, Лозан Такев от София, Цочо Пеев от Пловдив, Стайко Тополов от Стара Загора, Ваня Дичева от Варна, Борислав Ганчев от Хисаря, Велислава Райдовска от Смолян, Никола Апостолов от София и Георги Спасов от Пазарджик.

Получените материали са предимно епиграми, афоризми и карикатури. По традиция получените творби ще оценява жури, с председател Борис Арнаудов и членове – Митко Новков, акад. Румен Леонидов и Ириен Трендафилов.
В рамките на конкурса ще се проведе обсъждане на книгата „Дебили недраги“ от Георги Кушвалиев от София /миналогодишен победител в раздел „Кратки сатирични форми“/.

Илюстрациите в книгата са от Йовчо Савов от София /с първа награда за карикатура през 2014 г./ По този повод той ще подреди и своя камерна изложба от карикатури. А организатор на това събитие е Кин Стоянов /син на Радой Ралин/.
Резултатите ще бъдат обявени на 10 май от 17.00 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ в Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *