IMG_4943 (3)

Наградиха победителите в Националния хумористичен конкурс в Кубрат

Светът е оцелял, защото се е смял !                

За четиринадесети път втората столица на хумора в България след Габрово – Кубрат посрещна хумористи, сатирици и карикатуристи от цялата страна. На тържеството бяха наградени победителите в Четиринадесетия национален хумористичен конкурс „Кубрат – 2021“.

Той бе организиран от Община Кубрат, Българско национално радио – програма „Христо Ботев“, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ и Клубна хумориста „Жарава“ в Кубрат.

IMG_4953 (3)Присъстваха областния управител на Разград Иван Борисов, кметът на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, началникът
на отдел „ПКТУО“ в общината Здравко Вутов, председателят на журито Весел Цанков – отговорен редактор в редакция „Хумор и сатира“ към БНР, членът на журито Майя Чолакова, много творци, граждани.

Първо пред сградата на читалището бе вдигнато знамето на Клуба на хумориста „Жарава“ – Кубрат. Това сториха Весел Цанков и Майя Чолакова.     Във фоайето на читалището бяха открити камерна карикатурна изложба на Никола Георгиев – Кайо от София и обща карикатурна изложба с творби на участници в конкурса.

IMG_4951 (1)С приветствия към творците се обърнаха Алкин Неби, Иван Борисов и Весел Цанков. След това бяха раздадени наградите на победителите в разделите „Кратки сатирични форми“, „Стихотворение или кратък хумористичен разказ“ и „Карикатура“. Те получиха още сувенири от общината.

Всички участници получиха грамоти и специалния вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци. Готова е и електронната книга с творби на всички участници в конкурса.

Накрая по традиция всички се забавляваха до късно в местно заведение в Кубрат.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.коресподнеднт на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *