resize_on_the_fly.php

Международно признание за проф. д-р Светла Димитрова

Българският представител в Съвета по култура на фондация „Микеланджело” е проф. д-р Светла Димитрова
 
Директорът на музей „Етър” проф. д-р Светла Димитрова взема участие в първото заседание на Съвета по култура към фондация за творчество и занаятчийство „Микеланджело”. Форумът, на който тя е единствен български представител, се провежда във френската столица Париж и в него участват специалисти от 30 държави. Целта е да се запознаят членовете с мисията на фондацията, нейната роля в съвременното общество, проектите, по които се работи и предприеманите за реализацията им действия.
„Бихме искали да подчертаем: наистина вярваме, че трябва да работим ръка за ръка като мрежа. Имаме нужда от вас, за да изградим бъдещите проекти на фондацията и да развием нашата визия и екосистемата Homo Faber. Ние вярваме, че сътрудничеството е от ключово значение”, пише в специалната покана до проф. д-р Светла Димитрова.
Съветът по култура е орган, в който е включен по един представител от държава, членуваща във фондацията. Изборът се прави от Борда на организацията за период от три години.
Членовете на съвета са поръчители за избраните от фондацията занаятчии в тяхната страна, като гарантират, че те отговарят на критериите за високи постижения. Те също така са отговорни за идентифицирането и препоръчването на занаятчиите в своя регион.
Фондацията може да се обръща към Съвета по култура за мнения и препоръки във връзка със свои дейности и проекти. Съветът е призван да гарантира отличното качество в работата на занаятчиите, избрани за различните проекти на фондацията, по-специално „Ръководство за Homo Faber“.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *