lili-ivanova-09

Лили Иванова -почетен член на „Гражданско сдружение Кубрат“

New Imageиеиеуш4уши4у Гражданско сдружение Кубрат се заема с изграждането на паметник на Хан Кубрат

Идеята за изграждане на паметник на Хан Кубрат в града, чието име носи, не е нова. Досега обаче тя не е осъществена. Членове на Управителния съвет на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ – гр. Кубрат проведоха срещи с общинското ръководство на града, което подкрепи идеята. За доразвиването й се обяви и най-известната кубратчанка Лили Иванова. В крайна сметка бе решено сдружението да поеме организацията и подготовката по изграждането на паметника. Предстои да бъде реализиран този крупен и дългоочакван от гражданите на Кубрат проект.
Това бе основният въпрос, който бе разгледан и обсъден на годишното отчетно събрание на сдружението. Присъстваха общественици, ръководители на фирми и учреждения, учители, бизнесмени, граждани.
В началото с едноминутно мълчание бе почетена паметта на един от учредителите и член на Управителния съвет на сдружението Юлиян Дамянов. След това бяха утвърдени 17 нови членове на сдружението. В отчетния доклад, изнесен от председателя та сдружението Кирил Калчев, бяха отбелязани и другите прояви през изминалия кратък период. В деловодството на общинския съвет бе внесена докладна записка с предложение за рехабилитация и благоустрояване на района около Старата чешма в местността Янката край Кубрат. Изготвен бе и подробен план за това. Проведен бе пролетен поход до същата местност, с участието на над 60 души.
Установен бе контакт с Лили Иванова, която бе поканена да членува в сдружението. Тя прояви голям интерес и бе запозната с Устава. С уоволствие прие поканата и с решение на Управителния съвет бе утвърдена за почетен член.
Една от последните прояви на сдружението бе Денят на отворените врати, организиран съвместно с общинското ръководство на КНСБ в Кубрат. Обявен бе конкурс за изработване на проект за лого на сдружението.
New ImagegrgewrgewrgewgewgСлед изказванията се премина към попълване състава на Управителния съвет. За нови негови членове бяха избрани Феодора Илиева, Доротея Георгиева и Донка Тодорова.
Прочетен бе отворен списък от 40 души, които да влязат в състава на Обществен съвет по организация за изграждане на паметник на Хан Кубрат. От него предстои да бъде избрано оперативно бюро от 7 души. Накрая бе отправено и Обръщение към гражданите на Кубрат за активно участие в това значимо начинание.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-специален кореспондент на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *