IMG_0708-1

Кубрат-втора столица на хумора след Габрово

Наградиха победителите в Националния хумористичен конкурс в Кубрат

Станислав Марашки от Бургас бе награден за нова книга

За единадесети път втората столица на хумора в България след Габрово – Кубрат, посрещна хумористи, сатирици и карикатуристи от цялата страна. На тържеството бяха наградени победителите в Единадесетия национален хумористичен конкурс „Куубрат 2018“.

Той бе организиран от Община Кубрат, БНР – програма „Христо Ботев“, НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1891“, Конфедерация на българските писатели и клуб на хумориста „Жарава“ в Кубрат, който тази година чества 30 години от създаването си.

Присъстваха кметът на общината Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, председателят на журито Борис Арнаудов – почетен председател на хумористичен клуб „Жарава“ и дългогодишен програмен директор в БНР, неговите членове Георги Василски – главен редактор на програма „Христо Ботев“ при БНР и акад. Румен Леонидов – управител на издателство „Факел“, членове на общинската управа, общински съветници, много творци, граждани.

IMG_0711Първо пред сградата на читалището бе вдигнато знамето на клуба на хумориста „Жарава“ – Кубрат. Това стори акад. Румен Леонидов, асистиран от Борис Арнаудов, Георги Василски и Димитър Атанасов.

Във фоайето на читалището бяха открити две изложби – обща, от карикатури на тазгодишни участници в конкурса и от малка пластика на скулптура Господин Тенев от Хасково. Връчени бяха наградите на победителите в раздел „Карикатура“.

След това в ритуалната зала на читалището бяха връчени наградите в разделите „Кратки сатирични форми“ и „Стихотворение или кратък хумористичен разказ“ Раздадени бяха и специалните отличия: за нова книга – на Станислав Марашки от Бургас, на Конфедерацията на българските писатели – на Сибин Майналовски от София и награда „Велко Велков“ за карикатура – на Ириен Трендафилов.

Имаше концертна програма от певци и групи към читалището в града.
Всички участници получиха специалния вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци и сувенири. Накрая, по традиция, всички се забавляваха до късно в местно заведение в Кубрат.

………………………………………………………………………………..

CCF17022013_0001-1   АвтошаржЖивее ми се още, макар че на ракетна площадка ми мяза темето…Инак съм смешно и сприхаво старче,каквито мразех да срещам на времето.От ден на ден в менвзе да мухлясва и поетичното семе,свястно нещо да напиша не мога !Просто поетите трябва да си тръгват навреме,за да им е поетичен поне некролога !

Дулинко Дулев

Тест за бременностПореден преглед подозрителени звърши мацка непризнателна.Днес тестът беше положителен,емоцията – отрицателна.

Димитър Атанасов

ЕволюцияДа ни правят на маймуни е тревожно,но се задава и опасност втора -след хиляди години е възможно от тях отново да се пръкнат хора !

Георги Кушвалиев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *