IMG_6431-730x340

Инициативата Bulgaria wants you ще стартира в началото на 2020 година

ДНК представи в Стара Загора платформата за връщане на българи от чужбина Инициативата Bulgaria wants you ще стартира в началото на 2020 година

 

Андрей Арнаудов и екипът му представиха за първи път пред работодателите и медиите в Стара Загора новото начинание на неговата неправителствена организация – платформата Bulgaria wants you, която ще връща българи обратно у нас в партньорство с общините и с подкрепата на институциите.

Инициативата цели да привлече  българи от чужбина, като им предлага възможности за работа и информация за качеството на живота в различните региони на страната. Стара Загора е първата община, в която проекта се разработва пилотно.

На срещата присъстваха, освен работодатели, HR експерти, представители на бизнеса в региона и на местната власт, които споделиха своя опит за настоящата ситуация на пазара на труда, ползите от внасянето на квалифицирана работна сила отвън и нуждата от подобен продукт.

„Българският бизнес осъзнава, че трябва да направи определени жестове към бъдещите си служители и платформата ще го стимулира за тази крачка“, заяви HR експертът Георги Първанов от C-team, част от екипа на платформата.

За всяка обявена свободна позиция в сайта, компаниите ще  се ангажират с определен пакет услуги за преместване, които биха могли да предоставят на бъдещия си служител, с цел те да вземат по-лесно решението да преустроят живота си обратно в  родината.

„Платформата , която представяме е плод на усилени проучвания, анализи и съвети от различни експерти как да бъдем максимално полезни за българските емигранти, така че да вземат информирано решение за евентуалното си прибиране в България.

Ние сме с ясното съзнание, че в 21-ви век хората са достатъчно свободни и мобилни, за да пробват различни варианти за своето бъдеще. И все пак вярваме, че няма място, на което да си по-щастлив, отколкото у дома“, сподели Андрей Арнаудов и добави: „Благодаря на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който ни подкрепи веднага, щом му споделих идеята на проекта и ни свърза с работодателските организации тук“.

„Приветстваме тази идея да върнем българите от чужбина обратно в България. От друга страна ще направим и всичко възможно младите да останат тук“, заяви председателят на КРИБ – Стара Загора Стефан Шоселов.

Сайтът ще предоставя актуална информация за качеството на живот и социалната среда и ще популяризира България като място за живот, кариерна реализация и създаване на семейство в Стара Загора, Варна, Бургас, София, Благоевград, Велико Търново, Русе, Враца, Плевен и т.н.

Платформата ще бъде достъпна за българите по света в началото на 2020 година.

Print Friendly

Източник: Автор: https://stz24.com/


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *