Натали-помощ

ДА ПОМОГНЕМ НА НАТАЛИ !

Надявам се да има нормално детство и да е едно щастливо дете, казва певицата Ажда Чаушева, която помага на 9-годишното момиче от Бургас

Млада дама със скромни финансови възможности продава мотора си, за да помогне на 9-годишната Натали от Бургас, която се нуждае от операция в чужбина, за да оздравее.

Момичето страда от рядка форма на заболяване, която е увредила голяма част от стомаха ѝ. „Всеки ден е мъчение за нея. Тя вече няма здрава веничка, където да ѝ се включи системата“, каза пред камерата на бТВ майката на Натали – Калояна.

Детето не може да се храни. Приема единствено течности през система, но продължителното ѝ ползване води до непрекъснато запушване на абокатите.

Другият кошмар е, че Натали живее в постоянна болка, на обезболяващи, не може да спи, всеки ден се борим за оцеляването ѝ.

Един от хората, които помагат на Натали, е певицата Ажда Чаушева, дъщерята на Мустафа Чаушев. Ажда среща Калояна на благотворителен концерт преди две години. Тя е свидетел на усилията на майката да убеди лекарите, че детето може да бъде излекувано. „Тя се върти в един омагьосан кръг, защото някои ѝ обещават, след което се се отказват, други абсолютно отказват, трети казват, че е по-добре да го остави някъде в дом, което е просто недопустимо да се каже за такова дете на една майка“, каза певицата.

До този момент са събрани около 16 300 лв. от DMS номера и 27 хил. по банков път. Цялата необходима сума за операцията обаче е 39 хил. евро. За следоперативния период ще са нужни още средства.

Натали се нуждае от съвсем рутинна операция, но лекарите не се съгласяват да я направят заради придружаващите заболявания на детето – церебрална парализа и аутизъм. „Всъщност лекарите, които биха могли да ѝ помогнат, се броят на пръстите на едната ръка, всички те отказаха по един или друг начин да направят операцията. Единствено се съгласиха лекари от една пловдивска частна болница, но се оказа, че административно няма как да я направят и в последния момент се отказаха“, каза Калояна.

Банкова сметка:

Investbank

BG86IORT80485024770700

BIC IORTBGSF

Титуляр: Калояна Канариева

DMS NATALI – 17777

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *