655-402-mf-se-otkaza-ot-formulata-si-za-opredeliane-na-minimalnata

Експерт: Крайно време е приоритетите в енергетиката да бъдат разтоварени от социални ангажименти

 

Крайно време е приоритетите в енергетиката да бъдат разтоварени от социални ангажименти и да бъдат прехвърлени към социалното министерство. Това каза енергийният експерт от Републиканци за България Христо Казанджиев в ефира на 12+3 по БНР. По думите му днешната среща е била по-скоро за излагане на позициите и приоритетите на партийните субекти, а не толкова преговори.

„Всички изложиха едни разумни приоритети – за съжаление някой от тях касаят политики, които нямат пряка връзка с енергетиката, в социалната сфера, което не е здравословно.  Имам предвид компенсациите, безплатната електроенергия, разсрочването на сметките на енергийно бедните домакинства и хора, защото това е предмет на социална политика“, заяви Казанджиев.

„Има много приоритети, по които страните биха могли да постигнат съгласие, но също така има и няколко намерения, по които ще има много сериозна дискусия и надявам се конфронтация. Като пример е закриването на Българския енергиен холдинг (БЕХ), особено от водещата партия „Продължаваме промяната“. Дали това е разумно е друг въпрос и трябва да се дискутира. Трябва да се претърпи някакво преструктуриране, но е въпрос на предоговаряне“, подчерта енергийният експерт.

По отношение на предложението на БСП за 200 kw/h безплатна електроенергия Казанджиев попита кой  ще поеме тези разходи, защото на търговските дружества не им е работа да предоставят тази безплатна електроенергия. Това кореспондира с всяка една политика на една от партиите.

„Има много други водещи  експерти в сферата на Енергетиката, но тези които днес изложиха предложенията си са достатъчно квалифицирани и бих казал, че са част от „А“ отборът на енергетиците в България“, каза още енергийният експерт.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *