01

„Евроинс“ ще обезщети максимално бързо изгорялото училище в Карнобат

 

Застрахователят дарява и собствени средства за възстановяването на ОУ „Христо Смирненски“

Застрахователно дружество „Евроинс“ АД ще обезщети максимално бързо основно училище „Христо Смирненски“ в Карнобат, което пострада при пожар на 23 март. Сградата на училището е застрахована в компанията за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.

Евроинс“ АД предприе действия за разрешаване на проблема във възможно най-кратък срок. Веднага след инцидента компанията изпрати на място в Карнобат специализиран авариен комисар, заедно с група експерти на дружеството, които да разследват и установят причините за пожара. В момента се провеждат процесуално-следствени действия за събиране на доказателства и изясняване причините за възникването на инцидента. До няколко дни аварийният комисар ще изпрати доклад и експертна оценка. Въз основа на него ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Отделно, „Евроинс“ АД взе решение да дари 20 000 лв., за да подпомогне по-бързото възстановяване на опожарената сграда. Компанията планира и други инициативи в подкрепа на училището, за които ще информира обществеността допълнително.

Най-важното е, че няма пострадали деца и преподаватели. „Евроинс“ е дългогодишен партньор на ОУ „Христо Смирненски“ в Карнобат и всички в компанията сме съпричастни към затрудненията, които възникнаха за децата, родителите и учителите след инцидента. Образованието, училището и децата са бъдещето на нацията. Няма да пестим усилия и средства, за да ги подкрепяме„, коментира Евгени Игнатов, ръководител направление „Ликвидация на щети“ в „Евроинс“ АД.

За Евроинси „Евроинс Иншурънс Груп”

Застрахователно дружество „Евроинс“ АД е част от „Евроинс Иншурънс Груп“, една от най-големите независими застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа. Компанията оперира в седем страни в региона, има приблизително 7% пазарен дял в България, Румъния и Македония и над 1 200 служители. „Евроинс Иншурънс Груп“ е дъщерно дружество на „Еврохолд България“ – водеща българска компания, която оперира в Централна и Югоизточна Европа, с фокус върху върху небанковите финансови услуги и управлението на активи.  www.eurohold.bg

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *