2-0 (1)

ДЕЦА ОЦВЕТЯВАХА СВОИТЕ ПЪРВИ ИКОНИ В ПАРК „СВЕТИ НИКОЛА“

 

8 (3)В навечерието на християнския празник Успение на Пресвета Богородица, район „Възраждане“, фондация „Етнопалитра“ и Църковното настоятелство на православен храм „Св. Николай Софийски“  организираха  детска творческа работилница „МОЯТА ПЪРВА ИКОНА“  в парк „Свети Никола“.

Отец Иван от православния храм „Свети Николай Софийски“ поздрави децата и им разказа за предстоящия църковен празник, за символите на православната вяра и за храма, в който служи.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова поздрави децата и присъстващите на събитието и благодари на Отец Иван за беседата.

„Скъпи деца, благодаря на Вас и Вашите родители, че сме заедно в навечерието на големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.  Инициативата ни е част от Програмата, която район „Възраждане“ реализира за съхраняване и популяризиране на християнските ценности и български традиции“, каза Савина Савова и пожела на децата незабравимо щастливо лято, изпълнено с игри и полезни занимания.

Иконите за оцветяване са от двете издания на фондация „Етнопалитра“ „Първи стъпки към Бога“, чийто съставител е +Велички епископ Сионий.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *