Ivan Filchev i Desislava Rizova

Десислава Ризова и Иван Филчев с награди „Валя Крушкина“

 

Отличени са за активна позиция, отстоявана в името на гражданите

Репортерът на bTV Новините Десислава Ризова и операторът Иван Филчев бяха отличени с награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ на официална церемония снощи. Медийните отличия се връчват за седма поредна година на български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

Десислава Ризова получи приза в категория „Телевизия“ за материала си „Избори по селски“, а „Избори по руски“, на който тя е съавтор, донесе награда на Иван Филчев в категория „Снимащ журналист“. И двата филма са част от специалната рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV – bTV Репортерите, която всяка година печели множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси.

„За мен тази награда е много важна, защото всъщност идва от колеги. И когато колегите те преценят – това е най-важното”, сподели Десислава Ризова.

Наградите си журналистите на bTV получиха броени минути след като кацнаха в София от Украйна, където няколко дни отразяват отблизо за зрителите на bTV конфликта Москва – Киев.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *