1244_20170411

Двама от Несебър в конкурса за хумор и сатира в Кубрат

Известният поет и текстописец,несебърски зет -Иван Ненков и управителят на сайта „Несебър нюз“Красимир Косев са сред участниците в конкурса.

155 автори от цялата страна и чужбина са изпратили творби за участие в дванадесетото издание на Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат. 125 от тях са изпратили литературни творби, а над 30 карикатури. Сред участниците има по един творец от Истанбул, Турция, Москва, Русия и Пърт, Австралия. Разградска област е представена от 11 автори – 7 от Кубрат, 3 от Разград и един от Исперих.

1449За пръв път в конкурса ще участва управителят на сайта  „Несебър нюз“ Красимир Косев,който е завършил гимназията в Кубрат.Той е изпратил три от своите любопитни първоаприлски материали ,каквито до сега не са участвали в този утвърден конкурс.

Сред литературните творци се открояват Васил Сотиров, Дулинко Дулев, Петър Краевски , Турхан Расиев, Георги Бербенков, Валентин Димитров, Александър Йотов, Иван Ненков, Борислав Ганчев и др. Получените материали са предимно епиграми и афоризми.
Карикатуристите участват с около 200 творби. Сред авторите се открояват Валентин Георгиев, Любомир Михайлов, Анатолий Станкулов, Цочо Пеев и др.

По традиция получените творби ще оценява жури с председател Борис Арнаудов и членове – Митко Новков, акад. Румен Леонидов и за карикатура – Ириен Трендафилов.
В рамките на конкурса ще се проведе обсъждане на книгата „Дебили – недраги“ от Георги Кушвалиев от София – миналогодишен победител в раздел „Кратки сатирични форми“.

Във фоайето на читалището ще бъде подредена изложба от шаржове на Йовчо Савов /с първа награда за карикатура през 2014 г./ Организатор на тези прояви е Кин Стоянов /син на Радой Ралин/.

Резултатите ще бъдат обявени на 10 май от 17.00 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ в Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *