LetsClean1-1

Да пазим чистотата и природата на България всеки ден!

Заради последователната ни дейност,свързана с опазване на околната среда, сайтът „Несебър нюз” бе избран за официален медиен партньор на кампанията

УСПЕШНО ЗАПОЧНА ПОЛЕЗНА ЕКОИНИЦИАТИВА НА „НЕСЕБЪР НЮЗ“

IMG_20125-1Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване. През 2019 г. bTV Media Group отново ще бъде част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2019. На 14 септември, доброволците в България ще дадат старт на второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември.

През 2019 г. „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.

…………………………………

И тази година на 14 септември ще се опитаме да изчистим България за един ден.Трудна задача,въпреки хилядите ентусиасти и доброволци.По-лесно би било ,ако през останалите 365 дни всички правим по малко,за да не замърсяваме.

Както и друг път сме писали,община Несебър полага изключителни грижи в това отношение и всяка година надгражда направеното,влага много средства ,обезпечава с пречиствателни съоръжения,съдове и машини,за да бъдат  уникалния Несебър и съставните селища приветливи и за своите жители и за многобройните туристи.

Поставени бяха и специални кошчета за кучешки отпадаъци,както и екоавтомат за кучешка храна/понякога не работи,а в кошчетата за кучешки екстреметни поставят и други отпадъци!/.Монтирани бяха подземни контейнери за разделно събиране на  отпадъци в Несебър.

Отново ще подчертаем,че големите усилия на общинското ръководство ,не срещат необходимата подкрепа от служителите,които трябва да следят и да контролират  за опазването на чистотата,за събирането на кучешките фекалии,за разхожданите  без верижки кучета,за изхвърлящите по земята отпадъци.

IMG_20190811_104 copy-2Снимките ,които публикуваме,са само част от безобразията в красивия Несебър.И това няма да се промени,въпреки усилията на работниците по чистотата,ако всички на станем непримирими към нарушителите,а тези които получават и заплати, не си вършат работата извън прохладните си офиси.Крайно време е да има и санкции за тези,които замърсяват ,както е във всички държави!

Наближава 14 септември,когато отново ще се чисти България .Екипът на сайта „Несебър нюз” се обръща с призив за участие към многобройните ни читатели и към всички ,които обичат чистотата и околната среда!

Пишете ни за това,какво според вас може да се направи за чистотата във вашето селище и община,какво вие лично ще направите на 14 септември,а и в други дни,какви са вашите препоръки към местната власт,към съседите,гостите и изобщо,за всичко,което би помогнало за по-често селище и природа.

Писмата си изпращайте на мейл-k_kosev@abv.bg

Писмата ви ще бъдат публикувани в сайта,а тези,които ни пишат ще получат и награди-за целта напишете адрес и телефон.

Нашият призив е :Да пазим чистотата и природата на България всеки ден!

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *