Heidi_Solba

„Да изчистим България заедно“ със световно признание

„Да изчистим България заедно“ със световно признание сред 180 държави от глобалното движение Let’s Do It World

Сайтът „Несебър нюз“ беше официален медиен партньор на екологичната инициатива

 

Award_Lets_Clean_Bulgaria_TogetherИнициативата получи награда за обединяването на най-голям брой доброволци – 6.2% от населението на страната

Най-мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“ беше отличена с приз от глобалното гражданско движение Let’s Do It World. Това се случи по време международна конференция в Талин, Естония, която събра представители от 100 държави. Наградата е за успешното обединяване на най-голям брой доброволци на глава от населението – 6,2%, в името на каузата за по-чиста околна среда.

През 2019 г., под егидата на bTV Media Group, голямото почистване на България мотивира рекордните 433 683 доброволци да се включат в хиляди акции по чистене, облагородяване и залесяване и да премахнат от картата на страната 4338 тона отпадъци. На база на постигнатите резултати и добрия пример, инициативата получи престижното признание сред 180 държави, които обединиха усилията на над 20,7 млн. души в Световния ден на почистването.

„Всички ние живеем в общ дом, в горяща къща. Всички имаме семейства, деца и в края на деня е важно не просто всички да оцелеем заедно, но и как ще продължим живота си занапред“, каза президентът на Let’s Do It World Хейди Солба, в обръщението си към участниците в международния форум. Естонският премиер Юри Ратас допълни, че освен възможността да направим нашата планета по-чиста, Световният ден на почистването дава възможност и за промяна на навиците на хората по света.

В рамките на конференцията, посветена на добрите практики при провеждането на кампании за елиминиране на отпадъците в глобален мащаб, делегатите на bTV Media Group Мария Микова и Виктория Бързанова представиха рекордните резултати, постигнати от българските доброволци, които всяка година са сред най-активните в света. На фокус в българското участие бе и ролята и значението на медиите за постигането на успеха и устойчивостта на зелената идея.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

През 2019 г. „Да изчистим България заедно“ успя да обедини социално отговорния бизнес в лицето на: Метрореклама, Paradise Center, Kaufland България, Shell, HomeMax, Евромастер Импорт-Експорт, Мегатрон, Системата на Кока-Кола, P&G, ЕСРИ България, DHL, Екопак България, EKO H20 и други партньори.

 Медийни партньори на инициативата са: сп. Мениджър, Manager News, 24 часа, сп. Story, Kmeta.bg, TheMayor.eu, Uspelite.bg, Cultinterview.com, сп. DIVA, Programata.bg, Stolica.bg, Flashnews.bg, Новите Родители, сп. 9 месеца, 19 минути, Mamaninja.bg, Vevesti.bg, сп. Кармичният кръг, сп. Жената днес, сп. Осем, BG VOICE, Българска илюстрация, Балканец Нюз, Несебър Нюз, Zonaburgas.bg и Botevgrad.NEWS.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *