Italy 02 (1)

ГОЛЯМА И БОГАТО ИЛЮСТРИРАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ИТАЛИЯ

ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА КНИЖНИЯ ПАЗАР ИЗЛИЗА ГОЛЯМА И БОГАТО ИЛЮСТРИРАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ИТАЛИЯ ОТ БЪЛГАРСКИ АВТОРИ

 

golqma-kniga-na-italia-9786191952908 (1)За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Италия , плод на хиляди незабравими километри, пропътувани от авторите Румяна Николова и Николай Генов из Ботуша. С „Голяма книга за Италия“ (изд. Книгомания) ще прекосите надлъж и нашир една от най-красивите и интересни страни на земята.

 Повече от 800 страници с над 1300 цветни снимки и богата информация ще ви отведат в десетки италиански градове, много от които остават незаслужено встрани от популярните туристически маршрути. Ще се изкачите на чудни планини, ще усетите солта на южното море и огненото дихание на вулкани. Ще опознаете една от най-великите световни цивилизации.
 „Италия е като лабиринт, пише италианският журналист и писател Бепе Севернини.  Примамлив, но труден. Рискувате да влезете и да обикаляте с години“. Така се е случило и с авторите на „Голяма книга за Италия“ – обикаляли са години по примамливите й пътища. И са приели като изповядани от тях самите думите на Робърт Браунинг: „Отворете сърцето ми и вътре ще намерите гравирано: Италия“.
Книгата им е едно сърдечно обяснение в любов на земята, в която се ражда съвременната европейска култура. И макар че любовта, казват, е необяснима, те разкриват в изданието основните характеристики, с които Италия завладява своите гости.

Осемнайсетата книга на тандема Румяна Николова – Николай Генов този път не е за България или за някоя екзотична посока на земното кълбо. Посветена е на Италия – една от най-красивите, богати с природни и исторически забележителности страни на земята. Не само защото е изключително привлекателна за пътуване, а тъй като тя е родината на модерна Европа, люлка на европейската цивилизация, чиито ценности изповядваме и защитаваме и днес.

Повече от две десетилетия двамата пътуват многократно в Италия, изминавайки хиляди километри из Ботуша и прилежащите му острови. Книгата разказва за над петдесет италиански града и техните културни паметници, природни забележителности, празници и кулинарни специалитети. В нея ще намерите не само идеи кога и къде да отидете, но и някои „тънкости“, които ще улеснят пътуването ви и ще го направят незабравимо.

През цялото си съществуване Апенинският полуостров е сцена на изключително интересен исторически спектакъл, който включва най-важните събития за Европа, а и за света. Затова част от книгата е опит за „справочен галоп“ през хилядолетията. Разбира се, широко застъпена е и темата за историко-културните връзки между България и Италия, а ще намерите и кратки разкази за видни българи, живели в Италия.

Изданието е предназначено преди всичко за потеглящите към Италия, но и за вече пътувалите из страната. С него те могат да „преговорят“ видяното и да го преосмислят. Както и да запазят ценен фото спомен, защото книгата е богато илюстрирана със стотици цветни фотографии.А защо пък да не е и за любознателните, които не обичат да пътуват, а предпочитат да научават за чудесата на земята от фотьойла в дома си.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *