New Imageжжеижижеи

В УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ

New Imageжежеижеижеиж

С поредица от патриотични прояви, в които се включиха деца, ученици и учители, в общинските училища и детски градини почетоха паметта на Апостола на свободата. На специални места в училищата и детските градини се оформиха кътове на признателност към великия българин. Разнообразните прояви в навечерието и на 19-ти февруари съчетаха дълбокото преклонение пред безсмъртното дело на Левски с творческия потенциал на подрастващите жители на община Несебър.

С богата програма училището в село Тънково, което носи името на Васил Левски, отбеляза своя патронен празник. В ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Свети Влас, първокласниците участваха в тематичен урок в градската бибилиотека и състезание по краснопис, учениците от началните класове рецитираха стихове за Апостола, а най-големите възпитаници на училището положиха цветя пред паметната плоча на Апостола в града. На 01.03.2016 г. в училището предстои среща-разговор с правнучката на Апостола – Христина Богданова. За тази среща учениците подготвят есета и материали за Левски.

В ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Обзор учениците от начален етап се включиха в тематична викторина, а по-големите – в литературно-музикална програма и състезание за Левски. В ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Равда второкласниците и третокласниците участваха в среща-разговор в библиотеката на селото, на тема „Левски в детските очи”. Всяко дете получи портрет на Васил Левски и стихотворение, посветено на Апостола. В края на срещата учениците взеха книги за прочит, за да научат още повече за големия българин.  В ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в с. Гюльовца учениците рецитираха стихове и гледаха два документални филма за Апостола – „Черната легенда“ и „Предсмъртното писмо на Васил Левски“. Ученици и учители почетоха с едноминутно мълчание паметта на Апостола. В ОДЗ „Делфинче“ – гр. Свети Влас, децата, подготвени от своите учители, рецитираха стихове, пяха песни и гледаха анимационния филм „Лъвският скок”.

Най-големите възпитаници на детското заведение представиха драматизации по разказите „Синеокият рибар“от Георги Мишев и „Апостолът в премеждие“ от Иван Вазов. В ОДЗ „Калина Малина” – гр. Несебър се проведе „Урок по родолюбие”. Децата от ОДЗ „Обзорче” – гр. Обзор взеха участие в градското тържество пред бюст-паметника на Апостола на свободата. В ЦДГ „Детски свят” – с. Кошарица, деца и родители участваха в „Клуб по родолюбие”, в който гледаха филм за живота и делото на Васил Левски. Настоящи и бивши възпитаници на детската градина рецитираха стихове за Апостола. В ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг, в честването на великия българин, в което участваха и родители, децата рецитираха стихове, а педагозите представиха презентация за Левски.

Деца и ученици от СОУ „Любен Каравелов” – гр. Несебър, ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг”, Общински детски комплекс, ОДЗ „Яна Лъскова” – гр. Несебър, ОДЗ „Калина Малина” – гр. Несебър и ЦДГ „Детски свят” – с. Кошарица участваха във възпоминателното отбелязване на 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски в град Несебър.

 

 

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *