В3-1

В любов към книгата учат деца от Несебър

Библиотеката – извор на нови знания.

 

На 15 май 2018 г. Веселина Василева – библиотекар  в гр.Несебър-нов град и активист в Сдружение Русофили-Несебър посрещна  в Общинската библиотека ученици от 3 клас с класен ръководител Димитрина Стоянова. Целта на посещението беше да се запознаят децата с работата на библиотекаря, за какво са  създадени библиотеките и как могат да се възползват от библиотечния фонд.

За децата беше органиирана викторина, като въпросите обхващаха теми от учебния материал по литература за трети клас. Учениците, разделени по групи, представиха български поговорки, пословици, гатанки и басни.За да се стимулира четенето им децата преразказваха   интересни  моменти от популярни книжки. Разиграни бяха някои литературни похвати като използвания от Джани Родари фантазиен бином.

Участващите деца бяха наградени в края с книжки и бяха направени много снимки.

С това Веселина Василева даде своя принос в доброволческото движение на Общинска организация Русофили-Несебър, свързано с проекта  „Българските и руски волонтьори в Несебър – това е любов в действие” от конкурса на Фонд „Соработничество” под егидата на РПЦ.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *