4444

Връчиха дарение за деца с увреждания в Бургас

Сумата от 5 750 лв. за нуждите на училището за деца с ментални увреждания „Отец Паисий” – Бургас, събрана от участниците в приключилия благотворителен футболен турнир, бе дарена днес на директорката на училището – г-жа Диана Костова на нетрадиционна церемония, в която участваха и възпитаниците на учебното заведение.

1111-1Домакините от „Отец Паисий” изненадаха гостите в лицето на старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР – Бургас, комисар Неделчо Рачев – Началник отдел „Охранителна полиция и КАТ”, неговия екип и футболната легенда Костадин Джамбазов и собствениците на фирма „Красико спорт”, специализирана в производство на спортни стоки и аксесоари – Весислав Илчев и Красимир Киров, като ги предизвикаха на импровизирано спортно състезание, в което се включиха голяма част от учениците.

2222 Гостите демонстрираха отлични спортни умения, но подрастващите не им отстъпваха в атаките към футболната врата, посрещайки всеки отбелязан гол с огромни овации и ентусиазъм.

Импровизираното спортно предизвикателство породи идея в следващия футболен турнир през 2020 год. да се сформират и смесени отбори с участието на ученици от „Отец Паисий”, които да изиграят демонстрационна среща пред останалите участници. Официалните гости изненадаха малчуганите от специализираното училище с много спортни принадлежности, пособия и екипи. Част от тях бяха предоставени и от ръководството на футболен клуб „Ботев” – Пловдив. Самите гости получиха благодарствена купа, пълна с късмети и малки подаръци за най-многобройните участници в благотворителния футболен турнир – бургаските полицаи.

Припомняме, че благотворителната проява се осъществи със съдействието на Община Бургас в спортна зала «Никола Петков» в к-с «Меден Рудник» в края на месец януари. В нея участваха 25 отбора, съставени от полицейски служители и работещи в Община – Бургас, Военен спортен клуб „Атия”, Териториална дирекция „Южна Морска“, „Пристанище“ ЕАД – Бургас, бургаския затвор, охранителна фирма „Гард Ейч М”, фирма за легализация на документи и чуждоезикови преводи „Words” и футболни фенове, като призьор във футболната надпревара бе отбора на охранителна фирма „Гард Ейч М”, следван от футболистите от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *