ewqwqwqr

ВИКТОР МЕЛАМЕД: КОЛКОТО И ДА Е БОЛЕЗНЕНА, ПАМЕТТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДАВА ОТ ПОКОЛЕНИЕ НА ПОКОЛЕНИЕ

ВИКТОР МЕЛАМЕД: КОЛКОТО И ДА Е БОЛЕЗНЕНА, ПАМЕТТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДАВА ОТ ПОКОЛЕНИЕ НА ПОКОЛЕНИЕ И НИКОГА ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ

В навечерието на Йом Ашоа в мемориалната синагога в Парка на Победата, недалеч от центъра на Москва, бе отслужена възпоменателна служба за загиналите евреи по време на Холокоста. Синагогата е построена през 1998 година с дарения на Руския еврейски конгрес и е посветена на паметта на всички евреи загинали в годините на Втората световна война.

На службата присъстваха много ветерани, граждани на Москва и дипломати.

Председателят на Федерацията на ционистите в България Виктор  Меламед бе сред присъстващите на церемонията, придружен от своя пет годишен внук. „Паметта за най-човеконенавистното унищожение на беззащитни хора в човешката история, колкото и да е болезнена, трябва да се предава от поколение на поколение и никога да не се забравя“, сподели Виктор Меламед.

Руският еврейски конгрес е най-влиятелната руска еврейска организации, създадена от  група еврейски бизнесмени през 1996 година, представляваща интересите на модерната еврейска общност в Русия. Настоящия й председател  Юрий Исакович Канер, е и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес. Крупен руски бизнесмен, баща на три деца и дядо на 10 внука.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *