Borisov 2

Бойко Борисов:Предстои ни тежка битка

 

 

Трябва да помогнем на всеки един човек, защото имаме необходимия ресурс. Избори след избори в продължение на 10 години хората винаги избираха ГЕРБ, защото ние оправдахме доверието им. Те ще продължават да ни подкрепят само ако им покажем, че сме си взели поука от грешките си.

Редиците на нашите политически опоненти са пълни с провалили се политици, но въпреки това те искат да ни съборят и отново да дойдат на власт. За тях е най-важно да имат власт, докато ние искаме да направим живота на хората по-добър.

Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на Националната работна среща на ПП ГЕРБ, която се проведе днес в НДК. В събитието взеха участие близо 2000 души, които са народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

„Свършихме повече работа, отколкото която и да е друга партия преди нас. Успяхме да сторим всичко това бързо и лесно, защото нашите предшественици не бяха направили нищо“, каза Бойко Борисов. По думите му ГЕРБ все още е първа политическа сила, но подкрепата за партията намалява. „Трябва да се съпротивляваме на нашите опоненти и фалшивите им новини. Няма значение кой е сбъркал, всичко се пише на ГЕРБ“, обясни Борисов.

Председателят на ГЕРБ посъветва всички присъстващи да акцентират какво е направено до този момент. „Никога не е имало толкова голяма борба с корупцията. Контрабандата от 34% стана 5%. Намалихме с 7% външния дълг. Направихме АМ „Тракия“, „Струма“, предстои да завършим и „Хемус“. Санирахме хиляди блокове, направихме метро, направихме Южната дъга“, ремонтирахме „Витошка“. Няма град, в който нещо да не е направено“, подчерта още той.

Борисов допълни, че Българското председателство на Съвета на ЕС е било най-успешното такова досега и сподели, че през март месец ще бъдат направено наведнъж нови 5 копки на АМ „Хемус“.

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов на свой ред отбеляза, че номинационните събрания на ПП ГЕРБ за избор на кандидати за кметове и общински съветници ще започнат след края на европейските избори. Той бе категоричен, че изборът за кандидатите на ГЕРБ за местните избори ще бъде направен на базата на тяхната активност от европейския вот. „Всеки един от нас трябва да осъзнае отговорността си за предстоящите европейски и местни избори. ГЕРБ може да решава проблемите на различните населени места и е най-добрата политическа сила, като това сме го доказали в цяла Европа“, заяви Цветанов.

„950 млн. лв. повече са дадени в последните 2 г. в сферата на образованието. Над 700 милиона лева са инвестирани в образователната инфраструктура. 1 380 000 000 лв. повече ще бъдат парите във фонд „Работна заплата“. 2,047 млрд. лв. идват по програма „Региони в растеж“. 2022 г. до Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има път Видин-Ботевград, Русе-Велико Търново, Калотина – София, автомагистрала „Струма“ ще бъде завършена. Всичко това се случи благодарение на ГЕРБ и ще продължи да се случва, ако партията спечели европейските избори“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов попита дали БСП и останалите политически опоненти на ГЕРБ са отчели всичките тези успехи. „Те ще бъдат безкопромисни, защото нямат резултатите на ГЕРБ от последните 10 години“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му фалшивите новини ще зачестяват и в отговор на това ГЕРБ ще проведе серия от граждански диалози под надслов „Европа в нашия дом“, в които ще се включат представители на местната, изпълнителната и законодателната власт.

На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал. Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини. „Предстои ни тежка битка, в която не може и да става дума за второ място“, завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *