GAB_5067-200x300

Астролог В.Маренова:Можем да се радваме на малко по-спокоен декември

Прогноза за декември 2022 година

Можем да се радваме на малко по-спокоен декември. В сравнение с ноември, следващият месец няма да носи толкова наситено напрежение. Но ретроградния Марс все още е факт. Всяка тема, за която отговаря Марс е добре да се отложи – нови бизнес начинания, тежки ремонти, покупка на автомобил, техника, оръжия е по-добре да се отложат за края на януари. Не е добре да се правят крупни финансови операции или големи инвестиции. Ретроградният Марс е предпоставка за сериозни травми и наранявания, затова бъдете внимателни при работа с машини. Могат да се обадят стари травми, разтягания или възпалителни процеси в организма. До средата на месеца има висок риск от инфекциозни и простудни заболявания. Втората част на месеца е доста по-спокойна от гледна точка на здравето и аварийността.

Квадратурата Сатурн – Уран също е на звездното небе. Промените продължават, но така интензивно и настойчиво, както през ноември. Общо взето през декември можем да се настроим за почивка и забавления, защото активността е понижена.

До 10 декември Венера е в експанзивния знак Стрелец и прави емоциите ярки и демонстративни. Любовите срещи ще бъдат бурни страстни, но и склонност към дълбока ранимост. Свръхчувствителност. Изразяването на емоците е по-бурно, но след 10 декември планетата на любовта ще навлезе в земния Козирог. Очаква се повече спокойствие в емоционалните дела, но това в никакъв случай не означава безразличие. Венера в Козирог е дълбока и впечатлителна.

Пълнолунието е на 8 декември по оста Стрелец – Близнаци. По принцип свързваме пълнолунията с емоционален пик и кулминация на по-рано заложен цикъл. Но това Пълнолуние не е така напрегнато. Очаква се промените от предходните месеци да станат по-устойчиви и да се реализира повече стабилност в всяка една сфера. Можем да използваме дните около пълнолунието, за да внесем някакви съществени промени в живота си.

На 20 декември Юпитер влиза в Овен и така ще е до края на месеца. Това носи големи амбиции, повече самоувереност, но и повече обидчивост. Лесно може да накърните достойнството на отсрещната страна, затова внимателно подбирайте думите си. Трудно се водят преговори, трудно е да разубедиш някого от мнението му, затова заложете повече търпение както в професионалния, така и в личния живот.

Новолунието в Козирог е на 23 декември и е доста спокойно. Няма напрегнати аспекти с тежки планети, което само по-себе си е положително събитие. Но въпреки това се наблюдава квадратура (напрегнат аспект) на Новолунието с Юпитер-Нептун, което отново отваря темата за амбициите и обидчивостта. Промени ще има, но те няма да бъдат така болезнени.

На 29 декември започва ретроградната фаза на Меркурий , която ще продължи до следващата година – до 19 януари. Този период не е благоприятен за всякакви бизнес начинания, договорни отношения и важни покупки. Всъщност целият месец е неблагоприятен за всякакви покупки, особено на техника. Добре е да купите коледните и новогодишни подаръци до 25 декември, защото след това периодът не е благоприятен. Може да останете неудовлетворени от купеното. Добре е да не се планират никакви нови дейности през този период.

Като цяло се очаква спокоен декември – месец, изпълнен празнична атмосфера. Отдайте се на подготовката за празничните дни и с очакване на новата 2023 година – която се очертава да ни донесе повече стабилност и баланс в битието.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

                                                                                                Сайт: https://astrohoroskopi.com

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *