0c7b68a2ef6adc3ac109e6c419727367

Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на Бургаския апелативен съд

Да се увеличи наложеното наказание на Кирил Христов от 4 години на 14 години

1-Никола Колев_5059-2  Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на Бургаския апелативен съд, с което е изменена постановената от Окръжен съд – Бургас присъда, според която подсъдимият Кирил Христов – Принца в Несебър бе признат за виновен за умишлено убийство на Никола Колев.

Първоинстаниционният съд бе наложил наказание в размер на 7 години „лишаване от свобода“ на Кирил Христов, който застреля готвача си Никола Колев.

Със свое решение от 30 ноември 2018 г. Апелативен съд – Бургас преквалифицира деянието от такова по чл.115 НК (умишлено убийство), в такова по чл.122 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост) и намали наложеното наказание на Христов от 7 години на 4 години „лишаване от свобода“, както и режима за неговото изтърпяване от строг на общ режим.Изменя размера на присъдената държавна такса, като го увеличава от 10 092 лв на 16 092 лв, като осъжда подсъдимия Кирил Христов да заплати държавна такса върху уважената ачаст от исковете в размер на 16 092 лв

Тази част от съдебното решение е протестирана от Апелативна прокуратура – Бургас.

В протеста е мотивирана тезата, че деянието е преквалифицирано неправилно и наложеното наказание е явно несправедливо. Посочено е също така, че е допуснато нарушение в процесуалните правила, изразило се в превратно тълкуване на факти.

С протеста се иска подсъдимият Кирил Христов да бъде признат за виновен по първоначално предявеното му обвинение по чл.115 от НК, като се увеличи наложеното му наказание от 4 години на 14 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор.

Още преди присъдата на 03.12.2018 за Кирил Христов граждани от целият град на Стария Несебър събраха подписка срещу решението на убиеца и хората се възмущават от новата присъда, пише вдовицата Стоянка Колева на 08.12.2018.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *