AAA(1)

Актролог В.Маренова:2023 година се очаква да бъде по-спокойна от предходната

Според Китайския календар 2023 е годината на Водния заек, символ на спокойствие и късмет. Но са възможни и внезапни промени, затова не бива да губим бдителност и наблюдателност за случващото се около нас. Също като заека е препоръчително да се държи под око всяка ситуация.

Още през декември 2022 година се разпада напрегнатия аспект на Сатурн с Уран – две противоречиви енергии, които носеха цели две години усещане за нестабилност. Сатурн, носител на старото и стабилността и Уран, символ на новото и промяната. Усети го всеки – както в личния, така и в социалния живот.

Ретроградните планети през 2023 година са Марс, Меркурий и Венера.
Ретроградна планета означава, че от гледна точка на Земята планетата изглежда, че върви на заден ход. Но всъщност само изглежда подари отдалечеността си от Земята. От духовна гледна точка обаче щом планетата е ретроградна за определен период, то принципът и сферата на дейност, за която тя отговаря трябва да се забави и в нашия живот. Марс например отговаря за активността, отстояването и враждебността. Отнесен към битието отговаря за бизнеса, работата. Не се започват нови проекти, откриване на фирми, сделки. Не се купува техника. Марс е ретрограден от ноември 2022 г. до 13 януари 2023г. и се застъпва с ретроградната фаза на Меркурий.

През 2023 г. Меркурий е ретрограден 4 пъти: от 29 декември 2022г. до 18 януари 2023 година; от 21 април до 14 май, от 23 август до 15 септември и от 13 декември до 1 януари 2024 година. Тези периоди не са подходящи за подписване на сделки, покупка на техника, търговски сделки и затруднява комуникацията.

Третата ретроградна лична планета през 2023 г. е Венера. Тя върви назад  23 юли до 04 септември 2023 г. Венера отговаря за емоциите, любовта, ценностната система, парите, връзките. В този период е добре да направим вътрешна равносметка именно на тези теми. Не подписвайте каквито и да били партньорски договори и не започвайте  партньорски отношения, не сключвайте брак. Не се правят естетически хирургични интервенции през този период.

На 16 май 2023 г. планетата на благоденствието и разширението преминава в знака Телец. Преминаването му в земния знак ще е до 26 май 2024 година. Благоприятен период за всички фиксирани знаци – Телец, Скорпион, Водолей и Лъв – материални придобивки, престиж и успех.
На 7 март 2023 г. чистачът на кармата Сатурн преминава в знака Риби и ще остане там до 25 май 2025 година, почти две години и половина години. Рибите ще учат уроците на Сатурн, а именно – постоянство, стабилност и поставяне на граници както в личните, така и в професионалните отношения. Ако се фокусираме над позитивните на планетата и се мобилизираме през поемане на отговорност, няма да усетим в така степен апатия и депресия.
Идва времето през което и Плутон ще премине в нов знак – от Козирог във Водолей. Тази планета е бавна и тя преминава през един знак за около 15 -20 години. Символ е на колективната воля и задава промените в поколенията. Тази планета има отношение към целия световен ред и задава глобални процеси, но задължително задава и предхождаща криза. През 2023 г. за кратко ще усетим световните трансформации , защото Плутон за кратко ще влезе във Водолей – от 23 март до 10 юни, когато ще стане ретроградна и отново ще се върне в Козирог. От 2025 година Плутон окончателно ще премине във Водолей.
Годината се очаква да донесе малко повече спокойствие на хората. Много по-мека от предходната, 2023 г. може да ни загатне за задаващи се тенденции на трансформации в световните порядки, но пък не вещае големи катаклизми и неочаквани обрати.

Мога само да пожелая да останем будни за промените, да контролираме собствените си емоции и поведение и да се доверим на Силата, която вечно се движи, създава и разрушава и неизбежно ни напомня, че носим частица от нея в сърцата си.
Честита 2023 година!

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

                                                                                                Сайт: https://astrohoroskopi.com

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *