New Imagefgrgergergewr

ЦДГ “Слънце” – Слънчев бряг представи община Несебър

New ImageyjtyjtyjtyjtyjУЧАСТИЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРЕДУЧИЛИЩНА И НАЧАЛНА ПЕДАГОГИКА

 

ЦДГ “Слънце” – Слънчев бряг представи община Несебър на Първата национална конференция по предучилищна и училищна педагогика в град Трявна. Конференцията, която се проведе на 16-ти април т.г., е организирана от Институт за образователни политики „Архимед & Диоген”. В конференцията взеха участие и педагози от Литва и Румъния.

В рамките на престижния форум, Руска Маринова – директор на ЦДГ „Слънце”, и Костадинка Благоева – учител в детското заведение, презентираха своя доклад на тема „Вътрешно-проектната дейност – възможност за опознаване и приобщаване на децата от предучилищна възраст към родния край”.

Представената от педагозите от община Несебър иновативна практика за опознаване на родния край и вътрешно-квалификационна дейност чрез реализирането на вътрешен проект „Моят роден край”, предизвика интереса на всички участници в конференцията. Аудиторията, включваща университетски преподаватели, директори на училища и детски градини и учители, оцени високо полезността на споделения от ЦДГ „Слънце” опит.

Разработката е включена в Сборника с доклади от конференцията, чрез който полезните практики на ЦДГ „Слънце” – община Несебър, ще достигнат до широк кръг педагози в цялата страна.

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *