Цветан Цветанов- БНТ (1)

Цветан Цветанов: В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото

 

„В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото“, коментира в студиото на „Тази сутрин“ Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България“ и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите на Цветанов симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ясна. „Освободиха трима министри затова, че имат връзки и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник в реденето на листите и това дали някой от тези министри ще са в листите – това ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава“, смята Цветанов.

По думите му част от хората в Републиканци за България, макар и да са стари лица, са качествени.

Той акцентира най-вече в това, че в новия политически проект има много нови и непознати лица и даде пример със заместник-председателя на партията Павел Вълнев. По думите на Цветанов той е изключително успешен бизнесмен в Съединените щати, който иска да види промяна в статуквото в страната.

„Павел Вълнев ми постави условия, за да работим заедно. Едно от тях беше дали имам зависимости от ДПС – това, което наблюдава в ГЕРБ. Казах му, че нямам и, че съм се доказал във времето в тази посока“, коментира Цветанов.

Той добави още, че Вълнев подпомага партията и с парични средства.

„Павел Вълнев иска този проект да бъде независим. Той е с двойно гражданство и не може да стане министър или депутат. Той инвестира във всички държави по света, но това, което видя е, че в момента трябва да има промяна на статуквото, за да създадеш тази среда за инвестиции“, коментира Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че всички бизнесмени, които имат партийни обвързаности в България са забогатели през годините на прехода или от обществени поръчки. „Павел Вълнев е успял човек и бих искал да има повече такива българи, които искат да участват в този процес“, допълни той.

За предстоящите парламентарни избори Цветан Цветанов няма съмнение, че ПП „Републиканци за България“ ще бъде част от следващия парламент.

„Не само, че ще прехвърлим прага, а ще бъдем незаобиколим фактор“, каза Цветанов.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *