Ruse, Bulgaria - 07.26.2019. Old historical houses in the city of Ruse in Bulgaria, on a sunny summer day

Фото изложбата „Преоткрий Русе“ поставя финала на информационната кампания „Преоткрий Русе – градът на първите неща“

Авторските фотографиии на русенци показват ефекта от реновациите в централната част на града, постигнати от съвместната инициатива на Община Русе и Европейския съюз
 

На 19 юни в 18:00 ч. на площад „Свобода“ ще бъде открита фотоизложбата „Преоткрий Русе“, която поставя финала на информационната кампания „Преокрий Русе – градът на първите неща“, част от инициативата „Европа в моя регион“. Тя събира 20-те най-добри кадъра на русенци, които се включиха в едноименния фото конкурс и показаха своята гледна точка към любими обекти в реновирания от Община Русе и Европейския съюз център на града. Специален гост на откриването ще бъде представител на Община Русе, а обичаният актьор и музикант Александър Сано ще връчи наградите на тримата победители. Те ще получат професионална семейна фотосесия и две семейни вечери.
Фото изложбата „Преоткрий Русе“ има за цел да привлече вниманието на гражданите към обновените централни части на града. Тя ще продължи до 19 юли, за да могат жителите и гостите на града да се насладят на красиви пейзажи и емоционални преживявания от града на първите неща.

В рамките на кампанията „Преокрий Русе – градът на първите неща“ до края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе като решат 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности в образователната интерактивна игра „Преоткрий Русе – Играта“.

За „Европа в моя регион“:
„Европа в моя регион“ е съвместно създадена комуникационна инициатива, която има за цел да представи действията на Европейския съюз за регионите в цяла Европа. Заедно с регионите-партньори и финансираните от Европейския съюз проекти, Европейската комисия създава инструменти и възможности за диалог с гражданите и ги запознава с постиженията на проектите в близост до тях, благодарение на усилията за съвместно финансиране от страна на Европейския съюз и регионите.

„Европа в моя регион“ е също така възможност за изграждане на партньорства между регионите с цел провеждане на регионални кампании с местна насоченост, предлагащи развлекателни дейности в близост до популярни места, които са част от регионалната идентичност. Специално внимание се отделя и на дейностите, в които участват ученици.

От 2021 до 2023 г. близо 40 подобни проекта ще бъдат организирани в 8 целеви държави: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.

Повече информациия на:

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *