full screen background image
980x551_1522754622

Фондация BCause- ще подкрепи повече от 500 млади хора

Rinker Youth Challenge най-новият акселератор на Фондация BCause– ще подкрепи повече от 500 млади хора да развият предприемачески светоглед

Освен знания и нови приятелства, 4 награди по 20 000 лева очакват участниците

Rinker Youth Challenge е най-новата програма на Център „Ринкър“ на Фондация BCauseи се осъществява с подкрепата на Citi Foundation. Програмата цели да подкрепи развитието на предприемачески светоглед и лидерски умения сред младите хора, да ги вдъхнови и подготви за успех в предприемаческите им идеи или в кариерата. Четирите най-добри идеи ще получат безвъзмездно стартово финансиране в размер на 20 000 лв.

Подкрепата на Фондация Citi е в рамките на инициативата Pathways to Progress (Пътеки към прогреса), която цели да помогне на младите хора да придобият знания и умения да стартират свой бизнес, както и да развият предприемаческо мислене, необходимо за успешна реализация на трудовия пазар през 21 век.

Програмата ще работи с повече от 500 младежи от големите университетски центрове. За да достигне до повече младежи, Фондация BCause организира 5 регионални форума „Влез в Предизвикателството!“.

 

Форумите„Влез в предизвикателството!“ са еднодневна интерактивна среща на Център “Ринкър” с млади хора, които имат намерения или интерес към предприемачеството и устойчивите социални проекти. Участниците ги очакват разкази на вече стартирали предприемачи, обучения, споделяне и работа по идеи с хора със сходни интереси, презентиране и обратна връзка и никакво стоене на едно място – в буквален и преносен смисъл.

 

Участието във форумите е свободно и безплатно, но изисква регистрация. Включването в следващите етапи –  3-дневен лагер “Миксер“ и последващ интензивен Акселератор  – ще става с кандидатстване и подбор. Преминалите успешно всички стъпки на програмата ще се изправят пред журито, за да ги убедят и спечелят  4 финансови награди, с които да започнат осъществяването на плановете си. В трудното начало ще ги подкрепят и ментори.

Пълната информация за включване в отделните етапи на програмата има на www.rinkercentre.org.

 

„С подкрепата на Сити продължаваме да откриваме и подкрепяме жизнеспособни предприемачески идеи със социален ефект. Младежите ще работят по усъвършенстване на инициативността си и ще развият много меки умения с приложение в кариерата, в житейски план и изобщо в изграждането на личността ми.“ – Елица Баракова, директор на Фондация BCause.

 

Център „Ринкър“ за предприемачество и обучения към Фондация BCause е основан през 2014 г. с финасовата подкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.

– визуални материали – плакат в прикачен файл и линк към видео https://www.facebook.com/RinkerCenter/videos/1142952209219913/?epa=SEARCH_BOX

– линк към събитието във Фейсбук https://www.facebook.com/events/1809694325808789/

За повече информация: Елица Баракова, 0888 957513 elitsa@bcause.bg

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *