Кристиян Недев- 2 клас (1)

УЧИЛИЩЕТО В РАВДА ПРАЗНУВА ВИТРУАЛНО ПРЕЗ МАЙ

   В условията на дистанционно обучение, учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Равда отбелязаха и празниците през месец май виртуално.

За 6 май- Гергьовден, учениците от 3 клас поздравиха ръководството и всички възпитаници на училището с пожелание за здраве и благоденствие. Те твориха рисунки на светеца, разказаха легендата за Св. Георги Победоносец и поднесоха информация за обичаите на този празник.

Деня на Европа- 9 май, възпитаниците на училището отбелязаха с изработване на постери и рисунки, съдържащи информация за празника.

   На 11 май  бе отбелязан патронния празник на училището. Във виртуалното тържество  се включиха учениците от 1 до 7 клас и техните учители. Директорът на училището-  Таня Петкова поздрави педагози и ученици  с пожелание за здраве, вдъхновение и сили по пътя към познанието.

Моника-3 клас (1)  Учениците от прогимназията разказаха  за живота и делото на Кирил и Методий, други изпълниха  рецитал за Солунските братя, нарисуваха рисунки и изработиха табла за празника. С гордост и чест те  позираха със своите творения, облечени в училищна униформа. Беше обявен   конкурс за учениците в прогимназиален етап за съчинение, разказ, стихотворение във връзка с патронния празник. Учители  изготвиха презентации и видеоматериал.

По случай 24 май, учителите на първокласниците организираха виртуално тържество „Празник на буквите“. Второкласниците написаха своите имена на глаголица и в акростих. Други ученици отправиха музикален поздрав, рецитал и поднесоха информация за историята на химна „Върви, народе възродени!“

 

Въпреки необичайната ситуация, както традицията повелява, празниците бяха почетени!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *