New Imagewrwrq3wrq3

СРЕЩА С ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

 

С една вълнуваща и незабравима за децата среща завърши седмицата в ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг. В рамките на втория за детското заведение вътрешен проект „Ние растем здрави и силни”, децата се срещнаха с треньора по футбол Георги Василев и треньора по баскетбол Стойчо Кукучев. Сърдечно и непринудено, гостите разговаряха с децата за значението на спорта за здравето и цялостното развитие на хората.

Двамата треньори споделиха интересни моменти от своята практика и поздравиха децата и учителите за разнообразните спортни прояви в детската градина. Децата се разделиха с гостите зарадвани от подаръците, които получиха – футболни и баскетболни топки, и мотивирани да спортуват.

Вътрешният проект „Ние растем здрави и силни” на ЦДГ „Слънце” стартира в началото на месец февруари т.г. В проекта екипът на детската градина е заложил както образователни, така и възпитателни цели. За постигане на целите, в проекта са предвидени разнообразни дейности с децата и техните родители:

  • Представяне на научно-документални филми и презентации за постиженията на български спортисти, участвали в олимпиади, спартакиади, световни и европейски първенства;
  •  Изготвяне на табла на тема „Ние растем силни и здрави”;
  • Срещи с изявени спортисти, ученици от спортни училища и треньори от спортни клубове в община Несебър;
  • Беседа на тема „Как да растем здрави и силни”;
  • Спортни състезания между групите във физкултурният салон;
  • Организиране на детски спортен празник в чест на националният ден на спорта.
Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *