IPA4

Споразумение за сътрудничество беше подписано в Бургас

Споразумение за сътрудничество беше подписано между представителството на Международната полицейска асоциация, International Police Association / IPA / в Бургас и секцията на организацията в Скопие, Македония.

Специално за събитието в Бургас дойдоха повече от петдесет представители на формированието от Скопие.

„За нас е голяма чест, че колегите от Македония са тук. Макар и създадена само преди шест години, скопската организация се развива много успешно. Контактите с нея ще допринесат за по-добрата ни работа“, коментира Павлин Ковачев, председател на Асоциацията в Бургас.

„С подписването на споразумението ние символично се побратимяваме. По този начин още повече ще се сближат двата региона и още повече ще си помагаме“, категоричен бе Игно Стойков, председател на IPA в Скопие.

„Чрез осъществяване на това сътрудничество ние рушим бариерите, чрез приятелството между нас“, каза от своя страна Игор Маноловски, генерален секретар на IPA в Скопие.

Международната полицейска асоциация е основана на първи януари 1950 година във Великобритания. В нея членуват повече от шестдесет страни. Основната цел на организацията е създаването на възможности за ползотворно сътрудничество между полицейските служители от целия свят. В Асоциацията членуват настоящи и бивши служители на МВР, както и хора, имащи особен принос и заслуги за работата на формированието.

Членовете на бургаската организация са пряко ангажирани в различни информационни, образователни и благотворителни кампании и активно участват в тях. Всяка година те правят голям спортен турнир в подкрепа на деца, загубили родителите си. Идеята за осъществяването на подобно събитие взаимстваха колегите им от Скпоие и провеждането му в македонската столица предстои.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *