768x432эаэжожуи

Специализирана полицейска акция в община Несебър

За времето от 09.08.т.г. до 16.08.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 622 МПС и 873 лица.

Съставени са общо 406 акта, от които : 11 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и наркотични вещества, 10 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила, 14 акта за установени неправоспособни водачи на МПС, 11 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 120 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата.

За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 174 акта. Наложените глоби по фиш са 257,съобщиха от пресцентъра на ОУМВР-Бургас.

………………………………………………………..

Общо 141 таксиметрови автомобила, работещи на територията на Община Несебър / приоритетно в курортен комплекс „Слънчев бряг/, са проверени от съвместни екипи на служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас.

Съставени са 17 акта и 21 фиша по линия на „Пътна полиция”, 5 акта за нарушаване на изискванията на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас и са съставени три констативни протокола от служители на Държавната агенция по метрология и технически надзор. Най-честите констатирани нарушения са : превоз на пътници без лиценз за упражняване на таксиметрова дейност / в единия от автомобилите, превозващи нелегално като такси потници са открити четирима руски туристи/, непопълване на пътен лист, нередовни документи на водача и на автомобила, неосветени таксиметрови табели, некоректно пломбирани таксиметрови апарати и др.

Припомняме, че преди броени дни на територията на Община – Бургас бе проведена сходна специализирана операция с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници, като от проверените 11 леки таксиметрови автомобили, в два от тях при разглобяване на арматурното табло, са открити монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка», които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни, т.е. манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет, с което се ощетяват клиентите.

При проверката на други четири леки таксиметрови автомобила бе установено, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. На два от таксиметровите водачи бяха отнети шофьорските книжки.

Подобни специализирани проверки е предвидено да продължат да се провеждат на територията на цялото Южно Черноморие от служителите в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас, като идеята е да се завиши контрола над таксиметровите превози и до минимум да сведат случаите на нерегламентиран превоз на пътници, по начин който застрашава здравето и живота им или ощетява финансово, както пътниците, така и държавния бюджет.

Във връзка с материали, популяризирани в някои медии, касаещи инцидент със старозагорските рапъри Христо Христов – Зипо и Стоян Стоянов – Слаш, Ви уведомяваме, че на 15.08.т.г. около 07.19 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за спречкване в района на х-л „Нептун” в Слънчев бряг, възникнало между седем младежи.

На мястото на инцидента своевременно се отзовават два полицейски патрула – велопатрул с двама служители и автопатрул с двама служители, които съставили на младежите предупредителни полицейски протоколи, както и актове за нарушаване на обществения ред по Наредба № 1 на Община Несебър. По първоначални данни двете компании младежи са от Стара Загора и се познават, като се проверяват причините за възникналото спречкване, приключило без сериозни последици.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *