7ecbcd1cd38eb2570feca3c26506b629

Румен Петков: Настояваме за Велико народно събрание

 

Оставката на Борисов и правителството е неизбежна и необходима.  За да извършим промените, от които се нуждаят институциите, се нуждаем от Велико народно събрание. Това заяви в ефира на БТВ зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той поздрави победителите от вота, който по думите му има ярко протестен характер. „Искам да поздравя победителите, не  защото го изисква куртоазията и не защото победата наистина е много впечатляваща, а защото това е част от нормалните политически взаимоотношения.

Второ:  Станахме свидетели на един тежък протестен вот. Бих казал даже брутален протестен вот, който в немалка степен бе катализиран от поредица от изяви на премиера Борисов и в този смисъл този вот е и негов личен провал.  Много тежък политически провал. От тази гледна точка, той вече няма избор и просто трябва да подаде оставка. Не заради заклинанията, не за ради много приказки, не заради някакъв стремеж да си запази политическото лице, просто той няма друг избор.

Това е заради факта, че е неясна подкрепата за правителството в НС, поради това, че е очевидно, че хората имат вече съвсем друга нагласа и искат генерално различни решения за управлението на държавата. В този ред на мисли една оставка и едно следващо Народно събрание трябва да бъдат много добре обмислени. Ние настояваме да бъде Велико народно събрание, защото всички решения, които са приемани до сега са на парче.

Имаме пример и от последните два месеца, в които се правиха промени в Изборния кодекс, включително и по време на избори. И ако ние не направим радикалните промени сега, няма да отговорим на обществените очаквания, става дума за съдебната реформа, става дума за институционалните правомощия и др. И ако сега не  го направим, след следващите избори пак ще си говорим за Велико народно събрание“, посочи той. .

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *