Mariya Vankova s nagrada ot Sayuza na yuristite (2)

Репортерът на bTV Мария Ванкова с награда от Съюза на юристите

 

Поредното признание е по повод разследването на журналиста за болницата в Дупница

Репортерът на bTV Мария Ванкова е отличена за работата си като журналист от Съюза на юристите в България. Призът ѝ бе връчен на церемонията по случай Деня на конституцията в присъствието на много юристи, магистрати и адвокати.

Повод за поредното признание за високия професионализъм на Мария Ванкова станаразследването ѝ за болницата в Дупница, където бяха открити серия нарушения. Репортажите на bTV от лятото на 2017 година разкриха, че директорът управлява лечебното заведение с фалшива диплома, а малко след публичното изобличение, той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата.

„Вие, юристите, сте пазители на основните правила и принципи. Аз като журналист имам възможността да се докосна до повърхността на това, което вие правите. Благодаря ви за оценката и честит празник”, коментира Ванкова по време на церемонията.

Мария Ванкова е част от редакцията с най-голямо доверие в България – тази на bTV Новините–  от 2008 година.За своята работа по различни теми и проблеми Мария получава редица признания. Тя е носител на наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика през 2011г., два пъти е получавала годишната награда на Българския фармацевтичен съюз (2012г. и 2013г.), през 2015 г. е носител на наградата на КНСБ за активен социален репортер, а през 2017г.е отличена с приз „Спасител на детството”за своя принос като журналист към развитието на приемната грижа.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *