poslanik Rubin v AEG-1

Посланикът на САЩ Ерик Рубин впечатлен

Посланикът на САЩ Ерик Рубин впечатлен от езиковото ниво на учениците от АЕГ„Гео Милев“– Бургас

Н. Пр. Ерик Рубин получи Плакета на училището от ръцете на директора Жаклин Нейчева

 

Посланикът на САЩ в България- Негово Превъзходителство Ерик Рубин остана възхитен от езиковото ниво на учениците от бургаската английска гимназия по време на негово посещение в училището. В края на миналата седмица посланик Рубин бе официален гост на АЕГ „Гео Милев“ в морския град. Дипломатът бе придружен от  Мат Хагенгрубер, аташе по културните и образователните въпроси към Посолството на САЩ.

Изключително впечатление на дипломата направиха отличните познания на учениците по английски, владеенето на лексикалните и езикови норми и комуникативните умения на чуждия език. Планираното време за дискусия се оказа недостатъчно за всички въпроси, които учениците искаха да обсъдят и срещата продължи по-дълго от предвиденото. Очаквано, основно място заеха темите за образователните и квалификационните програми в САЩ за чуждестранни ученици и студенти.

Дипломатът изрази готовност за оказване на реална помощ на училището, като се ангажира с подкрепата на кариерното развитие на учениците и учителите, които желаят да усъвършенстват своите умения в квалификационни и други обучителни програми.

В края на срещата присъстващите ученици получиха подарък – великолепния „Речник на американските идиоми“ от Марвин Търбан. Домакините от своя страна оказаха внимание към госта с Плакета на училището, връчен от директора Жаклин Нейчева, както и с авторска картина на талантливата възпитаница на училището- Божидара Топчиева.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *