1G_20180526_124851-2

Под мотото „Да опазим България чиста” и в Несебър

                                                         

Събират капачки в специални контейнери

    1G_20180526_124851-2 През месеците април и май в Несебър, съставните селища и в цяла България традиционно се извършва пролетно почистване не само в домовете, но и около населените места под мотото „Да опазим България чиста“. Това става съвсем съзнателно и доброволно и  в кампанията участват малки и големи.

При нас активно се включват както българите, така и руските граждани, живеещи в общината. Много от тях вече няколко месеца се организират доброволно и почистват плажната ивица в Слънчев бряг. Ученици от училище СУ„Любен Каравелов“ събират капачки от пластмасови бутилки във връзка с националната кампания „Дари капачка – спаси живот“за набиране на средства за закупуване на медицинска апаратура.

Децата от класа на Ваня Хараламбова, член на Общинска организация Русофили-Несебър, вече на два пъти предават хиляди капачки, като пластмасовите бутилки изхвърлят в специалните за целта контейнери.                                                                                                                                                                             Така от малки те се учат да пазят природата, да даряват и с доброволен труд и по вътрешно убеждение да допринасят за утвърждаване на християнските ценности.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *