768x432аьяаьуа

Повече пари за местната власт и общински фирми предлагат социалистите

Повече пари за местната власт и общински фирми предлагат социалистите

Предвижда се част от данъците върху доходите на хората, събрани по места, да остават в населените места

БСП е първата партия, която обяви платформата, с която ще се яви на местния вот. В нея е предвидено увеличение на средствата за общините и създаване на повече общински предприятия. Това стана ясно след националното съвещание на левицата в Габрово.

Корнелия Нинова обясни, че се залага на реална децентрализация на общините. Предвижда се част от данъците върху доходите на хората, събрани по места, да остават в населените места.

Правителството прехвърля на общините задължения, без да ги обезпечава финансово, а държавните средства се разпределят субективно – извън бюджета и по решение на един човек, обясни лидерът на БСП.

Социалистите ще се борят за запазване на общинската собственост и ще правят всичко възможно комуналните дейности да се изпълняват от общински дружества. По разчети на настоящи кметове подобен ход прави услугите по-евтини.

В документа влизат и много от мерките, предвидени във „Визия за България“. Набляга се на социалните пакети, обърнато е внимание на здравеопазването, подпомагането на млади семейства, строителството на общински жилища, разписана е програма за съхранение на културните ценности, музеите и читалищата.

Безплатни детски градини, транспорт до всяко населено място, денонощни аптеки във всички градове, развитие на енергийната независимост чрез изграждане на интелигентни енергийни мрежи също са заложени в плановете на БСП за местната власт.

Коалициите с ГЕРБ са единственото, за което БСП няма да отстъпи на предстоящите местни избори. Нинова обясни, че организациите по места сами ще решават от кого да търсят подкрепа, но това трябва да става само на базата на дейностите, залегнали в предизборната платформа на БСП.

В Казанлък местният Клуб за леви идеи „Георги Кирков“ и сп. „Ново време“ организираха дискусия „Кои сме социалистите днес и какво предлагаме на България?“. Форумът гласува обръщение към членовете на БСП „За идейното и организационното единство на партията“.

Източник: в. „Дума“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *