IMG_2092

Петър Краевски гостува на Кубрат

В ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя творческа среща с Петър Краевски. Тя бе организирана от НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1891“, клуб на хумориста „Жарава“ и Конфедерацията на българските писатели – клон Кубрат.

За тези, които не го познават, Петър Краевски е от Пловдив и е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза. Организатор на Националния конкурс за поезия и сатира „За един по-човечен свят“.

Бил е автор и водещ на сатиричното радио и телевизионно предаване „Петкраски“. Дългогодишен сътрудник е на редакция „Хумор, сатира и забава“ към БНР, „Златният кос“, в. „Стършел“ е др., редактор на сатирични страници в множество печатни медии.

Бил е главен сценарист на предаванията „Звездно вариете“ по  VTV  и „В неделя със …“ по  БНТ 1. Сега е автор и водещ на предаването „Алтер его“ по Радио Пловдив. Носител е на наши и международни награди.

IMG_2084Самата среща с кубратската общественост премина интересно и вълнуващо. Петър Краевски прочете много от своите хумористични и сатирични произведения. Оригинално, на видеостена, прозвучаха и част от поетичните му творби, на фона на романтична музика.

Имаше въпроси и отговори и книги с автографи за почитателите на твореца. Една запомняща се вечер в

сивото кубратско

ежедневие.                                                                                                                                          Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *