48939690_374808786605828_4720765105275404288_n

Паметна среща на ГЕОПАН – Бургас с Българския културен клуб – Скопие

 

 

В навечерието на Новата 2019 година в София се състоя среща на Международния търговски и културен център ГЕОПАН – Бургас с Българския културен клуб в Скопие. По време на срещата бе предадено дарение от съвместни издания на ГЕОПАН с ГУА при МС. „

COVER-Str-aДарени бяха и първите издадени със сертификат на БКА туристически карти на Странджа и община Созопол, с които да се постави начало на собствена картографска колекция на Българския културен клуб в Скопие.

При срещата бяха обсъдени широк кръг от възможности за съвместна дейност, насочени към обединяване на усилията на двете близки организации за динамизиране на културните връзки по коридор номер 8. В хода на срещата бе установена близост на идеите, по които двете организации работят. Постигна се съгласие за дългосрочно сътрудничество, включително провеждане на черноморски търговски мисии в Бургас и Скопие.

На снимките:

  1. В срещата между ГЕОПАН – Бургас и Българския културен клуб в Скопие взеха участие Мирослав Ризински от БККС и д-р Стефан Пейков от Международния търговски и културен център ГЕОПАН в Бургас

 

  1. В съвременната карта на Странджа детайлно е представена историческата местност Петрова нива, на която се взема решение Одринско да се вдигне на въстание „в помощ на брата роб в Македония“.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *