logo

Охранителни фирми искат подкрепа, за да запазят кадрите си

 Заради прекратени договори за охрана не можем да задържим служителите си. „ Има два варианта, да ги освободим или да ги пуснем в неплатен отпуск“, каза Петко Иванов управител на бургаската охранителна фирма „3С СОТ Бургас “ ООД  и член на УС на НАФТСО.

Охранителните фирми в страната настояват за  подкрепа от държавата, за да запазят кадрите си в условията на пандемия. Ръководството на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана изпрати писмо до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева с копие до министър-председателя Бойко Борисов. В него от браншовата организация настояват да бъдат предвидени и мерки, които да са в подкрепа на техния сектор.

Над 130 000 са служителите в бранша. Затова от НАФТСО настояват правителството да вземе адекватни мерки, с които да ги подкрепи в тази сложна икономическа ситуация.

„До този момент не можем да се възползваме от нито една мярка – нито 60 на 40, нито 80 на 20. Клиентите, които имат договор за охрана с нас и са принудени за затворят бизнеса си  прекратяват отношенията си с нас. Това от своя страна означава, че ние също сме принудени да търсим начини за справяне със ситуацията.

Petko_Ivanov_7Заради прекратени договори за охрана не можем да задържим служителите си. „ Има два варианта, да ги освободим или да ги пуснем в неплатен отпуск“, каза Петко Иванов управител на бургаската охранителна фирма „3С СОТ Бургас “ ООД  и член на УС на НАФТСО. От началото  на пандемията до днес той вече е освободил над 40 охранители, поради това, че сектора на услугите за сигурност не може да се ползва от антикризисните мерки на правителството.

В резултат освободените охранители са принудени да отиват в бюрата по труда и да ползват помощи за безработни, кооето е в тежест на държавния бюджет.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *