The beach of Sunny beach, Bulgaria

От Южен плаж-Слънчев бряг опровергават в.“Телеграф“

Във връзка с публикация във вестник „Телеграф“,  тиражиран от редица други медии, за брутално изнасилване на Южен плаж до „Какао Бийч“, заявяваме:

Изнесената информация категорично не отговаря на истината. На територията на Южен плаж не е имало такъв инцидент, нито на посочената дата – 29.07. 2016 / сряда/, нито в друг ден.

Подчертаваме, че в зоната на „Какао Бийч“ и цялата концесионна територия на Южен плаж не е имало нападение над момиче, нито изнасилване.

Твърденията на ежедневника са изцяло неверни. Не допускаме, че сериозна и уважавана медия като вестник „Телеграф“ може да си позволи да публикува несъществуващи факти. Не допускаме, че в случая става въпрос за умишлена клевета или манипулация. Вероятно се касае за груба грешка, допусната от страна на авторите на статията или те са били подведени от своя информатор. Далеч сме от мисълта, че полицията е „съобщила или „потвърдила“ нещо, което не се е случвало.

Нямаме информация за соченото изнасилване, но ако действително има подобно престъпление, то се е случило на съвсем различно място в курорта или извън него.

Южният плаж в Слънчев бряг е под непрекъснато наблюдение и контрол. По ивицата патрулират денонощно охранители, които следят за безопасността на туристите и цялото им внимание е ангажирано към предотвратяване на всякакъв вид инциденти. Охранителите отговарят и за реда около Какао Бийч и останалите заведения, които попадат в концесионната територия. Освен това Южният плаж е обезпечен и с видеонаблюдение.

Настояваме авторите на материала да опровергаят разпространената информация и да поднесат своите извинения.

Надяваме се, че в случая става въпрос за недоразумение, което обаче води след себе си неприятни последици.

Обръщаме се към всички медии с молба за коректно отразяване на събития и факти, както досега.

Слънчев бряг-Южен плаж

===============================================

По повод разпространено изявление от Бургаската прокуратура,

с което се потвърждава инцидент с изнасилено 14-годишно момиче в района на дискотека „Какао Бийч“, отново и категорично заявяваме, че информацията не отговаря на истината. Такъв инцидент до „Какао Бийч“ и изобщо в концесионната територия на Южния плаж НЯМА. 

Бяхме принудени да извършим собствено проучване и установихме, че действително РУП Несебър работи по жалба за изнасилване. Инцидентът обаче е станал далеч от „Какао бийч“ и извън концесионната територия на Южния плаж, чиято граница се явява реката. Точното място, на което е извършено това зверско престъпление е от другата страна на реката, близо до станцията на Министерски съвет в неохраняема зона на плажната ивица, която повтаряме е извън концесията на Южен плаж. Въпросната зона е известна като „Нудисткия плаж“ и е изключително рискова, именно поради факта, че не се стопанисва от никого.

Остро възразяваме срещу некоректно поднесеното описание на мястото, на което се е случил инцидента и цитирането на „Какао бийч“ като най-близко заведение, което не отговаря на истината.

Отново призоваваме медиите за коректно и точно отразяване на фактите.

Слънчев бряг-Южен плаж

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


 • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

2 thoughts on “От Южен плаж-Слънчев бряг опровергават в.“Телеграф“

 1. Северняк

  Това не е Южен Плаж, а Северен Плаж..

  Отворете си Гугъл мапс….

  Reply
  1. Красимир Косев Post author

   Публикацията е без редакторска намеса-така ни е изпратена от Плажа….

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *