New Imagefwfrrwd

Община Камено започва археологическо проучване на крепостта Русокастрон

 

 

С пълно мнозинство общинските съветници от Камено  приеха „Концепцията за проучване, консервация, реставрация и експониране на късноантичната  и средновековна крепост Русокастрон”. Местният парламент одобри също така договора между общината и Регионалния исторически музей за археологически разкопки. Стойността на проучването ще е около 45 000 лева.

„Археологията  е първата стъпка стъпка към популяризирането на Русокастрон  като туристически обект. Едва тогава ще можем да предприемем действия по изготвянето на проект за консервация и реставрация, а в последствие да кандидатстваме по европейски програми за развитието на историческата местност”, каза от трибуната кметът на Община Камено  Жельо Варуднски .

По питане на общинския съветник Иван Кузманов стана ясно още, че новата транспортна схема на общината ще е факт до 20 дни. Маршрутът е съгласуван с Община Бургас. Документацията е входирана  в Областната администрация и предстои да бъде разгледана от комисия.

По време на сесията днес бе решено да се отдадат изоставени лозови масиви, които ще генерират приходи от 10 000 лева за Община Камено . На фирмите наематели ще бъде даден 18-месечен гратисен период за почистването им.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *