152179614432228

Николай Тишев в Радио К2: Следващите парламентарни избори ще са предсрочни

Николай Тишев в Радио К2: Следващите парламентарни избори ще са предсрочни и най-вероятно ще бъдат комбинирани с евроизборите

„Има два признака, които подсказват наближаването на предсрочни избори. Едното е влизането от скандал в скандал. Второто е създаването на нови политически субекти на политическия небосклон. РБ се разпада, върви се към нов десен проект. „Обединени патриоти” също вървят към разцепление, като на следващите избори, които ще са предсрочни, НФСБ няма да се яви заедно с Атака и ВМРО”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев в ефира на Радио К2.

„Моята прогноза е, че предсрочни избори ще има или до края на годината, или в началото на следващата година. Най-вероятно ще бъдат комбинирани с евроизборите!”, каза още той.

Относно работата за подобряване състоянието на регионите,Тишев посочи, че премиерът Борисов както винаги действа на пожар – обявява някакви конкретни мерки, които в следващите 3-4 дни ще бъдат забравени. „Явно това е един кризисен пиар, който да поутеши обществените настроения, че държавата не се справя с ангажиментите си. Сигурно утре ще кажат, че до всеки един български граждани ще застане един чиновник, който да изпълнява исканията му. Това е смехотворно и няма как да се случи!”

На въпрос, свързан с ескалиращото обществено недоволство, народният представител отговори, че страх от такова трябва да имат на първо място управляващите, защото те носят отговорност за управлението. Работата на опозицията е да посочва проблемите и БСП е особено активна в това отношение. „ГЕРБ има от какво да се притесняват, защото откакто започна европредседателството управлението влиза от скандал в скандал и все повече хора изразяват недоволство от управляващите и от мнозинството в Народното събрание!”, категоричен бе той.

Николай Тишев обясни, че в края на миналата година ГЕРБ са се молели да дойде по-бързо 1-ви януари и началото на европредседателството с надеждата, че ще утихнат протестите заради аргумента да не се излагаме пред чужденците. Само че е станало точно обратното – протестите са станали още по-масови, зачестили са и скандалите. „Дори в момента съм чувал неофициално коментари от представители на ГЕРБ в парламента, които започнаха да се молят по-бързо да минат тези 6 месеца, да излезем от светлината на прожекторите, за да го няма този натиск от обществото”.

Разговорът обхвана и темата за сделката за ЧЕЗ. Николай Тишев заяви, че тепърва ще трябва да се дават важните отговори за тази сделка. Той обясни, че в последните дни е излязъл нов скандал около „Инерком“ – компанията е наела огромни площи в идеалния център на София на смешно ниски цени. Обяснението им е, че разликата в цената ще им бъде призната за ремонт, но към момента няма направено остойностяване ще има ли въобще нужда от ремонт. „Все още обаче нямаме отговор на най-важния въпрос – кой стои зад „Инерком“ и зад Гинка! Мисля, че само на първолаците не им е ясно, че тя е подставено лице и зад нея стои някой!“ каза народният представител. Той добави, че скандалът вече е засегнал и Чехия, а местните медии пишат, че „Инерком“ не дава най-висока цена в конкурса, но въпреки това е избрана.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *