mir_novina

Началото на Национално движение за мир беше поставено от Варна

LOGO_NovinaНачалото на Националното движение за мир, инициирано от АБВ-Младежи, беше поставено от Варна. Негов председател е лидерът на младежката структура на партията Пламена Заячка. Тя подчерта, че темата за мира е универсална и надпартийна, а амбицията е движението да прерасне в европейско и световно.

Една от причините Националното движение за мир да стартира именно от Варна е въпросът за сигурността в Черноморския регион. Инициативата е отворена за включване на граждани, родолюбиви организации, партии, хора от академичните среди, лекари.

„Мирът е универсална ценност и ние няма да го монополизираме. Всеки, който иска да се включи, може да ни потърси на нашия сайт, да ни последва в социалните мрежи. Това, което нас ни притеснява като млади хора е, че никъде не се говори за мир. Все повече сме свидетели на нарастващи конфликти“, каза Заячка.

В контекста на опазване на мира, Пламена Заячка припомни, че ПП АБВ формулира три искания – България да остане територия без ядрено оръжие, неразполагане на допълнителни военни контингенти у нас, а статутът на базите да не се променя от ненападателни към нападателни, както и да не се допуска разрушаване на европейската архитектура на сигурност.

След седмица Националното движение за мир ще бъде представено като мащабна инициатива на международния форум на БРИКС, който се организира за втори пореден път в Делхи. Вярваме, че това е основно послание, с което ще приключи  форумът, който се казва „Визия за бъдещето“. Няма как да има бъдеще, ако няма мир“, добави Пламена Заячка, която е координатор на България на международния форум. България за първи път участва в това мащабно събитие, а ПП АБВ е единствената представена партия.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *