IMG_0561

Напредва реализацията за паметник на хан Кубрат в едноименния град

В заседателната зала на община Кубрат се състоя среща на ръководствата на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ и община Кубрат. В нея взеха участие кметът Алкин Неби, неговият заместник Орхан Мехмед, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, началникът на отдел „ПКТУО“  в общината Здравко Вутов, главният архитект на община Кубрат Стефан Обрешков, председателят на сдружението Кирил Калчев, председателят на инициативния комитет за изграждане на паметник на хан Кубрат Ахмед Мерданов, секретарят на сдружението Светломир Киров.

Поводът бе изграждането на паметник на хан Кубрат в града. Двата проекта бяха детайлно представени от арх. Обрешков. Състоя се полезна дискусия по тях. Стигна се до мнението специална комисия от специалисти да вземе крайното решение. Има вероятност в нея да се включи и известния историк Божидар Димитров.

……………………………………………….

IMG_0514-1

Първият проект, с коня, е на Любомир Добрев от Разград, а вторият – на сина му Рафаил Георгиев.

Двата проекта ще бъдат изложени във фоайето на общинската администрация и жителите на общината ще могат да ги разгледат и споделят мнението си. Впрочем във Фейсбук те вече дават своите предпочитания.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *