DSC_3461

Малки математици от Бургас и региона с първо голямо признание

 

На 3 май в  Центъра за млади таланти- Бургас бяха наградени финалистите от II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“. И тази година турнирът беше изключително успешен, а участниците над 240 от 40 училища и детски градини в Бургас и региона.

Събитието  премина  с много детски усмивки, вълнения и бурни аплодисменти за талантливите математици, а специален музикален поздрав към наградените малчугани отправиха и вокална група „Морско синьо“ с педагог  Мариета Секлемова.

DSC_3129Всяко едно дете получи медал и грамота, както и подаръци и сладки изкушения, осигурени от издателство Архимед и сладкарски цех „Меренге“, а настроението беше още по-празнично и с цветните балони на магазин „Барутница“.

„По време на работата ни по проектите по математика се роди идеята да създадем и проведем състезание, където и най-малките могат да премерят сили и да покажат знанията си, защото всички знаем колко е важно талантът да бъде открит и да започне да се развива целенасочено още в най-ранна детска възраст, а нашата цел е именно да предоставим възможност за изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокираме креативното мислене при решаване на приложни математически задачи.“, сподели Лилиана Славова – Председател  на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти,гр.Бургас

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *