forbgkids-logo-bg-300x102

Любимото място на бургаските деца – Литературен клуб-читалня „Малкият принц“, отпразнува рождения си ден

Астрид Линдгрен e любимият чуждестранен детски автор на Литературен клуб-читалня „Малкият принц“

Читалня (1)

Любимото място на бургаските деца – Литературен клуб-читалня „Малкият принц“, отпразнува рождения си ден не само с нов облик, но и с ново предизикателство към всички, които обичат книгите.

Младата художничка Елена Мазнева, един от най-изявените участници в проектите по изкуство на Център за млади таланти, превърна вратата на читалнята в красив и цветен вход към необятния вълшебен свят на Малкият принц и всички литературни герои.

През изминалите години безброй почитатели на книгите имаха възможността да минат през този вход и да се потопят в магията на безкрайния литературен свят. А четенията, беседите, представянето на нови книги и автори, участията в различни кампании стимулираха и подклаждаха още повече любовта на малки и големи към книгите и четенето!

Тази година по случай рождения си ден с помощта на книголюбители от всички възрасти Литературен клуб-читалня „Малкият принц“ избра любимия си чуждестранен детски автор за 2021.  Астрид Линдгрен, Дж. К. Роулинг, Ерих Кестнер, Роалд Дал, Антоан дьо Сент-Екзюпери и Джани Родари бяха сред имената на писателите, издържали проверката на времето и на редица поколения.

Най-много читателски гласове получи вечната Астрид Линдгрен и така стана ЛЮБИМИЯТ ЧУЖДЕСТРАНЕН ДЕТСКИ АВТОР за 2021 година на бургаската читалня.

„Детските автори са първите писатели, с които се срещаме. Техните творби оставят траен отпечатък в душите и сърцата ни още от най-ранна възраст. На тях дължим любовта си към книгите и много от нас често се връщат към най-милите литературни спомени, наместили се завинаги в съзнанието ни.

Разбираме огромното значение на книгите в живота на хората, особено в трудни моменти като тези на световна пандемия. Знаем, че книгите не само са верен приятел, но и успяват да вдъхнат смелост, вяра и оптимизъм.

С поредната си инициатива искаме не само да припомним едни от най-ярките имена от чуждестранната детско-юношеска литература, но и  да стимулираме отново четенето чрез вечното им културно наследство“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на Литературен клуб-читалня „Малкият принц“.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *