01pol

Криминална хроника-23 юни

Бургас. Полицаи от РУ-Несебър разкриха кражба. Сигнал за случилото на 18 юни подала 28-годишна жителка на курорта Слънчев бряг, която съобщила, че на плажната ивица, от дамската й чанта е отнет мобилен апарат  и портмоне с 2600 лева, банкови карти и лични документи. Потърпевшата описала външния вид на евентуалния извършител, по случая било образувано досъдебно производство по чл. 194 ал.1 от НК. След издирване, служителите  задържали бургазлията Н.Г. / 55 г./, криминално регистриран многократно, осъждан. Продължава работата за пълното документиране на случая.

Служители от РУ-Камено установиха извършителите на домова кражба.   След сигнал за отнети вещи от дома на 31-годишен от с. Винарско – охранителни камери за видеонаблюдение и инструменти, полицаите от местното районно управление установили вчера извършителите – двама малолетни, но вече криминално проявени, от с. Кръстина. Те признали за стореното, част от вещите са предадени с протокол. Продължава работата за документиране на престъпната им дейност.

Двама мъже са задържани с наркотици, след като снощи в курорта Слънчев бряг, към 0.30 часа полицаи от РУ-Несебър забелязали съмнителното им поведение. При проверката у единия – 22-годишен от гр. Кермен е открита свивка с прахообразно вещество. У втория – 18-годишен от пловдивското с. Малък чардак полицаите открили 4 сгъвки със същото съдържание, реагирало при полевия наркотест  на амфетамин. Двамата младежи са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство по чл.354а ал.3 от НК. Материалите са докладвани на прокуратурата.

Служители от Пето РУ-Бургас задържаха нелегални имигранти. Към 18.30 часа вчера в ж.к. Изгрев те проверили паркинг в квартала, където установили таксиметров автомобил, управляван от 45-годишен бургазлия. В автомобила са открити общо деветима – двама мъже, две жени и пет деца, които заявили, че са от Афганистан. Шофьорът и групата нелегални мигранти са задържани със заповеди за срок до 24 часа в сградата на Пето РУ-Бургас, където продължава работата по случая.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *